Van stress vet, naar meer energie en... - PB Lifestyle

Van stress vet, naar meer energie en…

Van stress vet, naar meer energie, minder vet en een betere versie van mijzelf door krachtvasten.

Mijn vader werd in 2020 ernstig ziek (agressieve hersentumor). Dit was het begin van mijn emotionele stress rollercoaster. Je kunt veel aan stress doen, maar als het om emoties gaat, is dit verrekte moeilijk. Je hebt de zorg voor je vader, waarna al snel het verlies van je vader om de hoek komt kijken. Ik kreeg nauwelijks tijd om te rouwen, want onze moeder kreeg de diagnose ALS!

De zorgmodus ging weer aan. Wat hebben we nog mooie tijden beleefd, maar zomer 2022 was de koek op. Mijn moeder kon niet meer lopen, zelfstandig zitten of zelfs praten. Ze wilde niet meer, het was goed geweest. En het was ook goed. Het rouwen begon weer, zowel om mijn vader als om mijn moeder.

Stress vet

Deze periode heeft ervoor gezorgd dat mijn lichaam veel vet vasthield (ook het feit dat je hormonen veranderen richting overgang helpt niet mee). Ik leefde nog steeds volgens mijn eigen lifestyle en voedingsadviezen. Positieve mindset, emoties mogen er zijn, laat het toe, geef het een plekje, accepteer en vervolgens laat los. Ook het eten en bewegen bleef gewoon stabiel.

Maar niks, maar dan ook echt niks hielp om mijn stress vet kwijt te raken. Tijdens deze emotionele periode was dit ook niet erg. Ik kon het accepteren, dit hoorde nu bij mij. Maar dit is dus een heel goed voorbeeld, wat stress letterlijk met je doet, ondanks je ‘gezonde’ leefstijl.

Krachtvasten heeft het patroon doorbroken

Ik voelde aan alles dat het tijd was om echt los te laten, zowel de emoties, als mijn opgebouwde stress vet. Krachtvasten is echt doorslaggevend geweest. Krachtvasten heeft er niet alleen voor gezorgd dat ik mijn stress vet kwijt ben, maar ook dat ik weer meer energie heb en mij echt weer beter en vrolijker voel. Ik heb in deze 10 dagen letterlijk zoveel losgelaten. Het voelt heerlijk.

Hoe nu verder

Leuk die tien dagen, maar nu? Yes, nu is het belangrijk dat je stabiel blijft.

 1. Zelfliefde: accepteer wie je nu bent, laat los wat je niet kunt of wilt veranderen. Je bent goed zoals je bent. Zorg voor tijd voor jezelf, jij bent belangrijk. Niet alleen het welzijn van anderen, maar ook van jezelf.
 2. Mindset: geloof in wat je doet en in jezelf. Juiste mindset is tegen jezelf zeggen dat jij je nu goed voelt over jezelf, omdat je van jezelf én van je gezondheid een prioriteit maakt (en niet: ik voel mij pas goed over mijzelf als ik ben afgevallen!)
 3. Slaap: zorg dat je goed hersteld en dus kwalitatief goed slaapt.
 4. Ontspan: pak stress zoveel mogelijk aan door goed te ontspannen. Bewust adem te halen, bewust stil te staan. Yoga, meditatie etc. kunnen hier goed bij helpen.
 5. Beweging: beweeg elke dag! En doe aan krachttraining.
 6. Voeding: eet dat wat je lichaam nodig heeft, dus niet je hoofd, maar je lichaam. Luister naar je lichaam. Wat voelt wel goed en wat niet. Eet zo onbewerkt en natuurlijk mogelijk, varieer en probeer koezuivel en tarwe te beperken.

Voor wie is krachtvasten geschikt?

Voor mensen die ervaring hebben met krachttraining. Technisch weet jij heel goed hoe je oefeningen uit moet voeren.

In het kort
Tijdens de krachtvastenkuur doe je elke dag 30 minuten een krachttraining met lichte gewichten. Dit combineer je met 20 minuten cardio.

Daarnaast bouw je in 3 dagen je voeding af. Vervolgens ga je 3 dagen sapvasten combineren met lichtverteerbare eiwitten en daarna bouw je in 4 dagen je voeding weer gecontroleerd op

Het krachtvastenpakket is nu verkrijgbaar voor €247 in plaats van €279.

Mijn ervaring met Krachtvasten

Krachtvasten is het enige middel dat mij geholpen heeft om van mijn stress vet af te komen! Ik voelde mij daarna weer kiplekker, ik heb weer meer spiermassa, minder vet en ook echt meer energie. Ook het hardlopen gaat stukken beter dan daarvoor.

Ik vond het makkelijker dan sportvasten, hoewel de meningen daarover verdeeld zijn, is dat bij mij echt wel het geval geweest. Dag 8 heb ik een dipje gehad, maar voor de rest was het super goed te doen.

1 reactie op “Van stress vet, naar meer energie en…”

 1. Hallo ik heb ruim jaar geleden sportvasten gedaan. Maar helaas door veel stress op werk komt het vet terug gewicht blijft redelijk stabiel.
  Daarom wil ik dit graag proberen.
  Heb hem besteld

  Graag
  Sarie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Detox nieuwjaarsactie

Wil jij met meer energie en ‘lichter’ het nieuwe jaar in? Meld je dan nu aan voor dit nieuwjaarsdetoxprogramma!

PB Lifestyle draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders