Wat je zelf kunt doen tegen een (corona)virus

Hoe pak je een (corona)virus aan?
Misschien goed en fijn om te weten dat je zelf veel kunt doen om je weerstand te verhogen tegen een (corona)virus.

Met de komst van het Coronavirus groeit ook de bewustwording van een goed werkend immuunsysteem.
Ortho Health Foundation heeft er een goed artikel over geschreven.

Ze gaan onder andere uitgebreid in op de functie van het immuunsysteem.

Vitamine C is bij uitstek de vitamine om je immuunsysteem te versterken. Een bewering die ook in China rugsteun vindt.

Zo publiceerde het Zhongnan ziekenhuis in Wuhan een rapport over het mogelijke effect van vitamine C op de behandeling van het Coronavirus. Zo stelt de auteur dat:

  • Vitamine C ontstekingsreacties kan verminderen en verkoudheden voorkomen.
  • Een vitamine C tekort direct verband houdt met een verhoogd risico op infectie.
  • De ernst van de infecties toenemen bij een ontoereikende vitamine C huishouding.

Naar aanleiding van deze bevindingen, startte het Zhongnan ziekenhuis recentelijk met intraveneuze toediening van megadoseringen vitamine C.

Koreaanse artsen van het Daegu ziekenhuis in Zuid-Korea implementeerden dezelfde methode. Zij dienen 30.000 mg vitamine C toe per infuus.

Sommige patiënten werden na twee dagen al coronavrij verklaard, aldus de artsen.

Wat kan je nog meer doen om je te wapenen tegen een (Corona)virus?

  • Zorg voor voldoende inname van vitamine C met mangaan, zink en koper.
  • Zorg voor voldoende inname van vitamine D.
  • Zorg voor voldoende inname van omega 3, EPA- en DHA-vetzuren.
  • Eet zo natuurlijk, gevarieerd en vezelrijk mogelijk.
  • Verminder stress (angst = stress = cortisol = verlaagde weerstand = vatbaar voor virus).
  • Ontspan voldoende.
  • Koud bad/douchen.
  • Beweeg elke dag.
  • Slaap goed.
  • Goede Hygiëne: was je handen goed.
  • Ventileer elke ruimte goed. Zowel thuis als daarbuiten.
  • Stop met roken! Hoe logisch ook, maar vaak nog wel belangrijk om te benoemen. Doordat het lichaam constant in gevecht is met de schadelijke stoffen in sigaretten, verlaagt de weerstand aanzienlijk ten opzichte van virussen en bacteriën. Let hierbij ook op 'meeroken', met name bij kids heeft dit een zeer negatief effect.
  • Gebruik Curcuma/geelwortel, bijvoorbeeld als thee of in je smoothie: De bestanddelen uit de wortel kunnen zowel acute als chronische ontstekingsreacties verminderen. Kook de geelwortel eerst voordat je deze gebruikt, dus niet rauw eten/drinken.

Lees hier het artikel op Ortho Health Foundation.

Weerstand verhogen bij alle klachten goed!

Je weerstand verhogen is altijd belangrijk, niet alleen omdat er nu veel aandacht is voor één bepaald virus. Deze virussen liggen namelijk dagelijks op de loer. Vaak hebben we niet in de gaten wat voor schade dit aan kan richten, ook op lange termijn. Zorg dus altijd dat je op de juiste manier je weerstand verhoogd, zodat je zoveel mogelijk bestand bent tegen virussen en ziektes.

Is je weerstand verlaagd?
Dan is het goed om minimaal vitamine C aan te vullen. Bijvoorbeeld deze, deze is in combinatie met zink, mangaan en koper. Welke een belangrijke rol hebben in het onschadelijk maken van vrije radicalen (met code 139553 krijg je korting).

Als je in balans bent, je weerstand goed is en je geen symptomen hebt, kun je deze vitamines heel goed uit je voeding halen. Kies wel zoveel mogelijk voor biologisch eten.

'Weerstand' vitamines waar zitten ze in?

Vitamine C

  • Met stipt op nummer 1: Paprika,
  • gevolgd door zwarte bessen, spruitjes, peterselie, boerenkool, kiwi,
  • aardbeien, peulen, rode kool, olijven, spinazie, waterkers,
  • spitskool, sinaasappel, grapefruit, citroen en limoen.

Mangaan

  • Met stipt op nummer 1: Pijnboompitten,
  • gevolgt door mosselen, hazel-pecan-wal-macadamia-amandel-pistachenoten,
  • pompoenzaden, haver, teff, chia, sesamzaden, amandelen, zonnebloempitten en boekweit.

Zink

  • Met stipt op nummer 1: Oesters, gevolgt door hennep-lijn-chia-sesamzaad,
  • zonne-pompoenpitten,
  • cacao, pijnboompitten,
  • rundvlees en haver.

Koper

  • Met stipt op nummer 1: Oesters,
  • gevolgt door Cacao, Cashew-para-hazel-wal-pecannoten,
  • runderlever, zonnebloempitten, sesamzaad, pijnboompitten, linzen en avocado.

Vitamine D

  • Met stipt op nummer 1: Sardines,
  • gevolgt door ansjovis, forel, zalm, tong, makreel, haring,
  • ei, kip, koolvis, lever,
  • brie, roomboter en champignons.

Omega 3

  • Met stipt op nummer 1: Lijnzaad,
  • gevolgt door chiazaad, pistache-wal-pecan-cashew-paranoten, hennepzaad,
  • kaviaar, zalm, haring, tonijn, markeel, sardines en forel.

*bron: Juglen Zwaan, De voedingswijzer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *