RECEPT GLUTEN & LACTOSEVRIJ
Kokos amandelbroodjes.
Heerlijk als vervaning voor ‘zoet’ brood. Hoeft geen beleg op. Zijn zoet en lekker van zichzelf. Ook nog eens glutenvrij, suikervrij en lactosevrij!
Wat heb je nodig voor 8 broodjes
- 1 ei
- 25 gr kokos
- 25 gr boekweitmeel
- 1 tl bakpoeder
6 bruine abrikozen of dadels
Optioneel
1 tl lijnzaad, hennepzaad, kaneel.
Topping
Sesam, kokos of amandelschaaf.
Recept
Verwarm de oven voor op 175gr en laat de broodjes er ongeveer 40 min in bakken.
- Mix alle ingredienten goed door elkaar, behalve de topping. Het wordt een plakkerige smurrie, dat is goed.
- Vul een eetlepel met beslag en leg dit op een bakplaat, totdat alle beslag op is.
- Als laatste strooi je de topping er bovenop.
Goed bruin laten worden in de oven. Ze zijn echt heeeel erg lekker.
Eet smakelijk. Ga jij ze maken? Tag me #Patriesfit