Helaas zitten veel crackers die je zelf koopt vol met gluten, gist en andere ‘zooi’. Ik maak deze daarom zelf.
Deze zitten boordevol voedingsstoffen, eiwitten en goede vetten.
Heerlijk met avocado, ei, hummus etc.
Recept Zadencrackers
Suikervrij Glutenvrij Lactosevrij Vegan
- 100 gr zonnebloem of pompoenpitten (mix kan ook).
- 25 gr sesamzaad.
- 125 gr gebroken lijnzaad (zelf vermalen!).
- 180 ml water.
- 1 tl zeezout (himalaya, keltisch of zeekraalzilt).
- Kruiden: italiaanse kruiden, knoflook en/of oregano.
Bereiding
Meng de zaden met alle kruiden in een kom en voeg het water toe. Laat dit ongeveer 30 minuten staan.
Oven 180gr – 35/ 45 minuten: Leg bakpapier op de bakplaat en spreid het mengsel uit. Leg er weer bakpapier bovenop en rol het mengsel gelijkmatig en dun uit met bijv. je handen of een deegroller. Draai de crackers na 25 minuten even om.
Lekker met hummus en kiemgroente bijvoorbeeld.