RECEPT GLUTEN & LACTOSEVRIJ
Proteïne Courgette broodjes.
Vol met eiwitten en voedingsstoffen. Goed alternatief voor gewoon brood. Gist, gluten, suiker en lactosevrij! Topper voor een sportief, gezond leven.
Wat heb je nodig voor 15 broodjes
- 3/4 Courgette
- 3 eieren (mixen in blender)
- 80 gr zaden mix (hennep-, chia-, lijnzaad)
- 5gr bakpoeder (natriumbicarbonaat),
- 30 gr greenswhey proteïne (of eigen plantaardige proteïne zonder toevoegingen!)
- 2 eetlepels plantaardige yoghurt.
- Italiaanse kruiden, knoflook (vers of bio) bio peper en zeezout.
Recept
Verwarm de oven voor op 180gr en laat de broodjes er ongeveer 25 min in bakken.
- Courgette en 3 eieren mixen in blender tot het vloeibaar/helemaal fijn is.
- Voeg hier vervolgens de zadenmix, de bakpoeder (natriumbicarbonaat), de proteïne en yoghurt aan toe.
- Als laatste gooi je alle kruiden er door.
Heerlijk als vervaning voor brood. Met bijvoorbeeld hummus met kiemgroente of notenboter met bio blauwe bessen uit de vriezer!
Eet smakelijk.