Helaas zijn de granola’s die je koopt niet suikervrij en vaak ook niet glutenvrij. Ik maak deze daarom zelf.
Deze zitten boordevol voedingsstoffen, eiwitten, goede vetten en een lange verzadiging, waardoor je niet snel honger krijgt.
Recept Granola Suikervrij Glutenvrij
Recept: Proteïne, gluten- en suikervrije Granola:
- 125gr Bio GV havermout.
- 125gr boekweitvlokken.
- 40gr kokosolie.
- 20gr amandelboter.
- 20gr bio 100% pindakaas.
- 50gr zonnebloempitten.
- 2 el lijnzaad (zelf vermalen, chia kan ook).
- 3 el kokosrasp.
- 2 el Ceylon kaneel.
- 1 el kurkuma.
- 150gr ongebrande en ongezouten noten (beetje grof crushen)
Bereiding
- Kokosolie, amandelboter en pindakaas in een klein pannetje samen vloeibaar laten worden op laag vuur.
- Overige ingrediënten in een grote bak mixen, de kokosolie mix erbij. Nogmaals goed mengen.
Oven
175 gr – 25 minuten
Bij 15 min draai ik alles nog een keer om.
Ook heerlijk om het gelijk daarna te eten.
Bewaren
In een afgesloten pot. Voor 1 persoon voldoende voor 5 tot 7 dagen.
Wil je toch iets zoets toevoegen gebruik dan 2 el manuka of rauwe honing, dadels of bruine gedroogde abrikozen. In kleine stukjes snijden en toevoegen.
Maar het ‘zoeten’ kan je ook makkelijk doen door er fruit aan toe te voegen. Ik doe de granola bijvoorbeeld door mijn amandelmelk of kokosyoghurt en voeg er dan nog frambozen of blauwe bessen aan toe.
HAVERMOUT STILT DE HONGER
Haver(mout) is rijk aan eiwitten van een goede kwaliteit. Dus…. zeker goed voor sporters. Het kan ook vele uren honger stillen, zodat je lang verzadigd bent en niet ‘te’ snel weer eet.
Het verbetert oa.
Bloeddruk
Diabetes 2
Cardiovasculaire stelsel
Het vermindert oa.
LDL-cholesterol
Ontstekingen
Obstipatie
Depressie