Voordelen koud douchen! - PB Lifestyle

Voordelen koud douchen!

JA, KOUD DOUCHEN levert ECHT gezondheidsvoordelen op! 

Wil jij onderstaande voordelen ook?

Start de dag dan met koud douchen. Bouw dit op. Begin bijvoorbeeld met 20 sec., 30 sec, bouw het langzaam op naar 2 á 3 minuten. Blijf wel ademen. Je bent geneigd om te verkrampen door de kou, maar juist dan is het belangrijk om adem te blijven halen.

Let op! Mensen met hartproblemen adviseer ik dit niet!

Voordelen koud douchen!

1. Het REMT ONTSTEKINGEN!
Denk hierbij aan de ‘laaggradigeontstekingen’. Dit zijn sluimerende ontstekingen in het lichaam die je gezondheid en weerstand ondermijnen. 
Op dit moment zijn deze ontstekingen een van de belangrijkste risicofactoren voor het ontstaan van welvaartsziekten (oa diabetes, ADHD, burn-out, etc.).

Ze worden mede veroorzaakt door leefstijlfactoren zoals: ongezond eten, stress, te weinig beweging, overgewicht en te weinig rust. Een koude douche zorgt voor een toename van een onstekingsremmende stof. Daarnaast verhoogt het de cellen die de natuurlijke functie hebben om zieke cellen dood te maken.

2. draagt bij aan GEWICHTSVERLIES
We hebben wit en bruin vet. Bruin vet wordt omgezet in energie, maar wit vet wordt daarentegen opgeslagen. Dit (witte) vetweefsel bevindt zich voornamelijk rondom de organen, het welbekende en ongezonde buikvet.

Lichaamsvet klinkt bij veel mensen negatief in de oren, maar bruin vet heeft juist een zeer positieve eigenschap; door bruin vet kunnen we het witte ongezonde vet verbranden! En laat het nou net zo zijn dat een koude douche zorgt voor een toename in de hoeveelheid bruin vet! So burn those white fat cells.

3. zorgt voor een BETER HERSTEL NA HET SPORTEN
Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, zuurstof en voedingsstoffen worden sneller in de (vermoeide) spierweefsels opgenomen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zich sneller en beter kan herstellen.

4. Zorgt voor AFNAME STRESS
Koud douchen stimuleert de afgifte van endorfine. Dit is een stofje dat werkt als een natuurlijke ‘feel good drug’, het zorgt dus voor positieve en aangename gevoelens.

Endorfine heeft een direct remmende werking op onze stresshormonen en reguleert de afgifte van serotonine en dopamine. So yes, you will feel better!

Tip: download hier de Wim hof app, mooie manier om de koude techniek aan te leren.

GRATIS CHECKLIST: 'HAPPY HEALTHY leven'

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Detox nieuwjaarsactie

Wil jij met meer energie en ‘lichter’ het nieuwe jaar in? Meld je dan nu aan voor dit nieuwjaarsdetoxprogramma!

PB Lifestyle draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders